Poptávka

Úschovna není schovávaná

Úschovna není schovávaná
Při koupi a prodeji nemovitosti je třeba si ohlídat řadu aspektů. Vedle správné kupní smlouvy je další extra podstatnou oblastí otázka úhrady kupní ceny. Tedy kdy a komu se má sjednaná částka uhradit.

Pro bezpečnou transakci je nutné, aby ani jedna ze stran neměla zaráz peníze i nemovitost. Okamžiky, kdy dochází k podvodům, jsou právě ty, kdy prodávající nebo kupující vlastní nemovitost a současně již obdrželi, respektive zatím nezaplatili kupní cenu. Je třeba zajistit, aby kupní cena byla na neutrální půdě.

Takovou neutrální půdu mohou představovat advokáti, notáři, banky nebo realitní kanceláře.

Nepředstavujte si úschovu jako černou díru, kde zmizí peníze a marně se pak hledají. Nejde o hru na schovávanou.

Správná smlouva o úschově vám transparentně zabezpečí, že peníze budou čekat na zvláštním účtu do doby, než nastane předem domluvený okamžik, kde je možné peníze z úschovy uvolnit. Typicky je takovým momentem pravomocný zápis změny vlastníka v katastru nemovitostí.

U realitních obchodů samozřejmě zajišťuji i úschovu kupní ceny. Oproti jiným možnostem je tato úschova rychle sjednaná, bezplatná a je zaručena její absolutní bezpečnost. Díky propojení realitního a finančního trhu jsme jednou z mála společností zabývající se realitní činností, která se může klientům prokázat tím, že podléhá dohledu České národní banky.

Jestli pro vás můžu něco udělat, ozvěte se mi. Budu se těšit.